Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Gezondheid - GAM gezondheid programma's om het bewustzijn van stigma's over HIV verhogen

Zoals de meeste van jullie weten: in Amsterdam Zuidoost zijn er grote problemen met het HIV-virus binnen de Afrikaanse gemeenschap. Een van de problematische aspecten van het probleem lijkt te zijn de onwil om te praten over het virus. Blijkbaar nog steeds grote sociale stigma rust op het virus.

Stichting GAM heeft in samenwerking met GGD Amsterdam en hebben veel trainingen op deze stempels. Het is nuttig om deze stempels te begrijpen, omdat ze verschillende problemen rond het virus kan veroorzaken. Voor een persoon die het virus maakt het leven veel moeilijker.

We hebben veel verhalen gehoord van mensen verliezen hun huizen en hun baan omdat ze lijden aan het virus. Als gevolg hiervan zijn veel liegen over hun status; die veel van de mogelijke risico's creëert.

Ook stempels maken het moeilijk om preventie, zoals het testen en bespreken condoom te gebruiken. Dit verhoogt de verandering van de infectie. In principe zijn stigma niet de bescherming van mensen, ze zijn te voorkomen dat mensen krijgen van de juiste bescherming. 

GAM heeft veel van films en theater te helpen bij het oplossen van deze problemen.
Stichting GAM via haar verschillende programma's meestal via drama, zowel op het podium en in het theater is een link binnen de Afrikaanse gemeenschap en hun Nederlandse gastheer in Nederland. We hebben sinds de oprichting is onze uitzending drama's op de lokale televisiezenders en radiostations in Amsterdam Zuidoost. Onze programma's zijn gericht op het bevorderen van de verspreiding van informatie binnen de gemeenschap en de wijze verlichting aan het publiek, voornamelijk Afrikanen.

Ze zijn gek op onze programma's vanwege de onderwerpen die wij behandelen en deze projecten betrekking hebben op verschillende gezondheidsaspecten, zoals tienerzwangerschappen, abortus, HIV / aids en het stigma en Taboe die eraan verbonden zijn, integratie met de Nederlandse samenleving en familie opvoeding van kinderen en seksualiteit etc. Wij gebruiken drama voort te brengen deze berichten in de vorm van onderwijs, voorlichting, verlichting en entertainment.

Top

Voorbije Activiteiten van GAM
SSinds 2002 GAM heeft gedaan veel producties zowel op het podium en ook op televisie, talkshows, films en documentaire.
Wij werken samen met andere organisaties, zoals Godyia, Okyeman Foundation, Visa Versa, Kwahuman Association, Pentecost Revival Church, enz.

Sommige van onze resultaten zijn als volgt:

  • GAM kwam met het theater productie op het stigma van hiv / aids Philoctetes in 2006.
  • SStichting GAM in samenwerking met AFAPAC producties heeft gedaan voor de gemeenschap over HIV/AIDS opvoeden. In 2006 en 2007 ook, een andere productie aan het testen op HIV/AIDS-virus (DON'T CRY bevorderen voor mij) en de mogelijke behandelingen beschikbaar voor zulke mensen.
  • In het jaar 2009 GAM ook aangesloten bij de bestrijding van vrouwenbesnijdenis door het maken van een film over het (Cultureel Boksen)

  • In samenwerking met de GGD Amsterdam, onze leden een opleiding gekregen over HIV / Aids een aantal van de leden te helpen om de gezondheid Actoren in de gemeenschap.
  • Stichting GAM samen met WIPSA heeft een productie op de dag van de vrouw aan bevoegd Vrouwen.
  • Stichting GAM zijn deelname aan alle drama festival, georganiseerd door de Theaterwerkplaats Zuidoost (Krater) en we zijn er trots op te wijzen dat we wonnen de meeste prijzen in deze krater Festivals Ook met de groep in 2006 heeft een gezamenlijke productie met verschillende groepen komen samen hebben een grote prestatie (FLEX), die ook was zeer uitdagend voor ons.

  • Stichting GAM ook deelgenomen aan het carnaval in Amsterdam Zuidoost te laten zien van de cultuur van de Afrikaanse hoofdmanschap.
  • In Den Haag hadden we een voorstelling aan Ghana cultuur laten zien als een vorm van integratie in Nederland elk jaar op de Ghanfest.
  • GAM is trots om te zeggen onze televisie (GAM TV) werd genomineerd voor de Salto Awards 2008 en 2009 als beste tv-programma.

Top

Het Jeugd en Liefde - GAM Productie

(Bevordering van het gebruik van condooms, en promotie van SOA's EG. CLAMIDYIA onder onze JEUGD)

Deze film was de bedoeling om te helpen bewust te maken voor de jeugd en het grote publiek over het belang van veilige seks en om zich te beschermen tegen SOA's en HIV/AIDS en zwangerschap Teenage binnen onze gemeenschap, met name Afrikanen.
Stichting GAM vond het iets nodig om de gemeenschap te lichten over deze kwestie.

Goede televisiedrama is altijd gefascineerd en geboeid publiek in onze gemeenschap en meestal trekt meer mensen naar de TV dan de meeste reguliere programma's. Het zijn deze factoren die hebben bijgedragen tot de oprichting van dit nieuwe tv-drama wekken, "DE JEUGD EN LIEFDE", speciaal ontworpen om de jeugd te voeden en hen helpen meer verantwoordelijkheid te nemen seksuele leven-stijlen.

De groep heeft besloten een onderzoek te doen een interview met de jeugd in de gemeenschap over hun seksleven.
We hebben ook veel interviews met de tiener-ouders om te weten hoeveel ze betrokken zijn bij hun kinderen het leven. Al onze films worden aangetoond dat onze lokale televisie (GAM TV) die op elke woensdag 21uur tot 22uur op Salto 2.

Stichting GAM wil zijn werk voort te zetten voor de gemeenschap op een meer professioneel niveau door het motiveren van de acteurs en actrices door theater opleiding.
Stichting GAM is op zoek naar een vaste plaats voor onze repetities en ook voor opnamen van films en juiste locaties.

Stichting GAM besefte dat bereiken we meer van ons publiek via de televisie programma's. Brengen van de productie in hun huis in een ontspannen sfeer heeft meer ingrijpende gevolgen voor de mensen en ze soms registreert de drama's en opnieuw te bekijken op een later tijdstip.

GAM is trots om te zeggen dat met onze eigen tv-kanaal (GAM TV) uitgezonden die we elke woensdag avond van 9pm to 10pm. We hebben nu de tool om onze doelgroep te bereiken in onze gemeenschap ten minste tweemaal per week via onze zender.

Met GAM TV willen we nauwer samen te werken met andere organisaties om meer informatie over gezondheidskwesties.
We kijken naar de mogelijkheden van het invoeren van de Nederlandse nationale zenders als een groter instrument op het bereiken van meer migranten in Nederland.

Top